Novosti

 20. Listopad 2022
Novi CD „Beethoven on Two Guitars – Duo with Two Obligato Eyeglassess“ 2GUITARS by Zoran Zadravec&Ivan Medvidović, objavljen je u svibnju 2022. u Koelnu u izdanju renomiranog njemačkog izdavača glazbe za klasičnu gitaru „KSG Exaudio“, Koeln, Njemačka (www.ksgexaudio.com) Izdanje je dostupno za kupovinu, download i streaming na svim važnijim platformama i internet trgovinama: Spotify, Deezer, iTunes, jpc.de, Google Play, Amazon, QOBUZ, Napster, Tidal, Amazon Prime Music itd te na stranicama izdavača KSG Exaudio Online Shop, Više detalja možete naći na www.ksgexaudio.com
 19.Studeni 2019.
Berislava Jelinić (Nacional) darovao je CD Mozart on two guitars bivšem predsjedniku Ivi Josipoviću 18.12.2020.
Edin Karamazov,Zoran Zadravec
i Ivan Medvidović.
 
 

Ivan Medvidović,Marko Gačina i Zoran Zadravec.
 
 
 
Sergio Assadi Ivan Medvidović2019.
 
 
 
Guitar festZoran Zadraveci Ivan Medvidović
 
 
 

 16. Studeni 2019
Tjednik NACIONAL je objavio članak pod naslovom : “Ideja o CD-u s Mozartovom glazbom za gitare bila je luda”, link: Mozart on two guitars
 14. Studeni 2019
Novi CD „Mozart on Two Guitars“ 2GUITARS by Zoran Zadravec&Ivan Medvidović objavljen je 24. listopada u Koelnu u izdanju renomiranog njemačkog izdavača glazbe za klasičnu gitaru „KSG Exaudio“, Koeln, Njemačka (www.ksgexaudio.com).
Nakon objave izdanje će biti dostupno za kupovinu, download i streaming na svim važnijim platformama i u interenettrgovinama : www.amazon.de, www.amazon.co.uk , www.jpc.de, KSG Online Shop, Aspiro/Wimp Music, Aupeo, eMusic, QOBUZ , Napster, Amazon Prime Music, Spotify, Deezer, iTunes, Google Play, Xbox Music, KKBOX, TIDAL.
Više detalja možete naći na www.ksgexaudio.com
U tjedniku Nacional od 12.11.2019. objavljen je interview sa Zoranom Zadravcem i Ivanom Medvidovićem povodom izlaska novog CD-a “Mozart on Two Gutars”.
 15. Kolovoz 2019
Kućna muziciranja oživjela kulturu građanskog Zagreba
Iako je teško doseći razinu 19. stoljeća kad je zagrebačka građanska kultura privatnih koncerata bila na vrhuncu, do danas se ta kultura zadržala u ponekim kućama. Neke od njih, kao što je kuća Očić, tu lijepu tradiciju održavaju već četvrt… Opširnije
 16. Listopad 2017
2Guitars SE SLUŠA U CIJELOM SVIJETU!
Dobili smo izvještaj našeg izdavača KSG Exaudio o slušanosti CD-a 2Guitars – “Baroque Inspiration” kroz sve oblike distribucije na kojima je dostupan (CD, download i streaming). Najveća slušanost je u USA, Francuskoj i Njemačkoj a u manjoj mjeri i drugdje – Japan, Velika Britanija , EU, Južna Amerika, Australija, Malezija,..
Najpopularniji je slušanje kroz streaming – ukupan broj streaminga kompozicija s Barokne Inspiracije u 2016. godini je 54.000.
Najviše – 3/4 svih streaminga realizirano je kroz QOBUZ , Napster i Amazon Prime Music, a ostalo kroz Spotify, Deezer, iTunes, Google Play, Xbox Music, KKBOX, TIDAL.
Zanimljivo je da je gotovo trećina streaminga napravljena u Francuskoj kroz QOBUZ koji nudi 24 bit Hi-RES Audio streaming.
Slušanost po autorima predstavljenim na 2Guitars “Baroque Inspiration” je podjednako raspoređena po svim autorima što bi značilo da se zapravo sluša cjelokupan CD. Ako uvažimo detaljne brojke o streamingu onda je poredak slušanosti po autorima slijedeći: Bach, Telemann, Pachelbel, Buxtehude.
Uživajte u muziciranju 2Guitars i “baroknoj inspiraciji”!
 20. Lipnja 2017
Od 01.07.2017. GRADSKA KNJIŽNICA, Starčevićev trg 6. u Zagrebu, posjeduje u svom fundusu na Audio odjelu dvostruki nosač zvuka Barokna inspiracija u izvedbi 2guitars by Zoran Zadravec & Ivan Medvidović sa odabranim djelima J.S.Bacha,Buxehudea,Pachlbela i Telemanna. Posudba je moguća svakim radnim danom…
 13. Listopad 2015
U dnevnim novinama “Slobodna Dalmacija” od 13.10.2015. objavljena je recenzija dvostrukog CD-a “Baroque Inspiration” pod naslovom “Užitak u Bachovom apsolutizmu: dva diskografska projekta sa zajedničkim nazivnikom baroka i Bacha” uglednog glazbenog kritičara Zlatka Galla.
IZVADAK IZ RECENZIJE:
“… Je li ovaj projekt samo za okorjele ljubitelje klasične glazbe odnosno njemačkog baroka? Nije. Ma što o tome mislili Zadravec i Medvidović, i za uho prosječnih slušatelja današnje glazbe – naravno, ne baš one koji otkidaju na narodnjake i niža estradna bića – “Baroque Inspiration” može biti inspirativno glazbeno iskustvo. Album, odnosno njegov prvi disk, recimo, otvara Buxtehudeva “Svita u G molu” koja može (mora!) zadovoljiti ne samo ljubitelje klasične gitare, već i publiku sklonu relaksirajućem ili meditativnom “easy listeningu”. Iako tu nema ništa šlampavog ni “easy”, glazba vas u trenu odvlači u neka druga sazvučja i uvlači u čarobni glazbeni svijet u kojem nema mjesta ni za što drugo osim čistog užitka u glazbi samoj.”…”
Članak možete pročitati na ovom linku:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Kultura/tabid/81/articleType/ArticleView/articleId/302997/Default.aspx
 22.srpnja 2015. Neven Skender, poruka
Zauzeo sam položaj u fotelji, namjestio Beyerdynamic zatvorene studijske slušalice i pustio prvi CD. Prvo me iznenadio aranžman, zvuk ispunjen svježinom, dok istovremeno odiše onom prijeko potrebnom patinom. Fascinira čistoća i preciznost. Motivira čak i one poput mene, koji se ne susreću često sa ovakvom interpretacijom.
Koliko god mi se dopao sadržaj prvog CD-a, drugi me totalno oduševio. Od očekivanog Bacha, do sjajnog otkrića u skladbama Georga Philippa Telemanna. Posebno bih istaknuo Canonic sonate IV i Vi. Pravi užitak u ovim sitnim satima.
Zahvaljujem na vrlo lijepom iskustvu.
 06.Srpnja 2015.
“U tjedniku Nacional od 30.06.2015. objavljen je interview sa Zoranom Zadravcem i Ivanom Medvidovićem povodom najave izlaska dvostrukog CD-a “Baroque Inspirations”.
Link na članak: http://www.nacional.hr/clanak/revija/20817/snimili-prvi-dvostruki-album-za-gitaru-u-povijesti-hrvatske
03.Lipnja 2015.
Novi dvostruki CD „Baroque Inspiration“ 2GUITARS by Zoran Zadravec&Ivan Medvidović bit će objavljen 6. srpnja u Koelnu u izdanju renomiranog njemačkog izdavača glazbe za klasičnu gitaru „KSG Exaudio“, Koeln, Njemačka (www.ksgexaudio.com).
Nakon objave izdanje će biti dotupno na: www.amazon.de, www.amazon.co.uk , www.jpc.de, KSG Online Shop , Deezer, Aspiro/Wimp Music, Aupeo, eMusic , Google Play Music, iTunes Music Store.
Više detalja možete naći na www.ksgexaudio.com
 
Top